Το popaganda.gr γράφει για την Anthea’s!

Το popaganda.gr γράφει για την Anthea’s!

Η Anthea’s παράγει ένα από τα καλύτερα μέλια στην Ελλάδα, καθώς και βιολογικά αμύγδαλα, μελισσοκέρια και προϊόντα από φραγκόσυκα, όλα από τα χώματα της Τζιας! Της Ασπασία Κουλύρα

Η Anthea’s ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο στη Τζιά. Τρεις άνθρωποι που ζούσαν και δούλευαν στην Αθήνα, η Καλλιόπη Γεωργαντή, ο Νικόλας Τιμολέων και ο Όθων Μέντης αποφάσισαν να κάνουν στροφή ζωής και να ασχοληθούν με την πρωτογενή παραγωγή σε ένα κυκλαδίτικο νησί. “Ψάχναμε αρκετό καιρό να διαλέξουμε μια καλλιέργεια. Θέλαμε ένα φυτό που να ευδοκιμεί στις Κυκλάδες, να μην χρειάζεται πολύ νερό και να κάνει καλό στην υγεία διαλέξαμε τα φραγκόσυκα για όλους αυτούς τους λόγους. Τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρείας, τα μέλια, το μελισσοκέρι, τα όσπρια και το φυσικό αλάτι δεν άργησαν να προστεθούν στα προϊόντα μας. Τα μελίσσια ήρθαν πολύ γρήγορα στο πλάνο μας, μιας που όπου και αν κοιτάξεις γύρω από το κτήμα με τα φραγκόσυκα θα δεις ότι η φύση οργιάζει. Τα βουνά είναι γεμάτα με θυμάρια, θρούμπια, ρίγανες και άλλα βότανα. Ο Νικόλας που ενθουσιάστηκε με την προοπτική να φτιάξει δικό του μέλι, ξεκίνησε την διαδικασία. Διάβαζε και μάθαινε δίπλα σε πολύ έμπειρους μελισσοκόμους που μας στήριξαν και του μάθαιναν την δύσκολή δουλειά του μελισσιού”, λέει η Καλλιόπη.

“Έτσι πέρυσι βγάλαμε το πρώτο μας μέλι, που η ανάλυση στο χημείο μας έδειξε ότι είχαμε στα χέρια μας ένα πολύ καλό μέλι με 65% περιεκτικότητα σε γυρεόκοκκους θυμαριού. Αυτό που σε συναρπάζει στον κόσμο των μελισσών είναι η οργάνωση της κοινωνίας τους και ο ταξικός διαχωρισμός τους. Δουλεύοντας με το μελίσσι, καταλαβαίνεις πως δεν είναι μόνο το μέλι αυτό που μπορεί να πάρει ο άνθρωπος από τις μέλισσες. Η συνεργασία του Νικόλα με έναν αθλητή-μελισσοκόμο προσέθεσε στα προϊόντα μας το Anthea’s Bee Elixir, μια φυσική υπερτροφή που συνδυάζει μαγικά όλα τα προϊόντων της μέλισσας μέσα σε ένα βαζάκι. Περιέχει μέλι, πρόπολη, γύρη και βασιλικό πολτό. Με ένα κουταλάκι την ημέρα απ’ αυτό το φυσικό ελιξίριο νιώθεις απίστευτη ευεξία. Στην ουσία πρόκειται για ένα φυσικό δυναμωτικό, ότι καλύτερο μπορεί να βάλει κάποιος στο σώμα του για να ξεκινήσει την ημέρα. Σύντομα σκεφτήκαμε να φτιάξουμε και ένα μελισσοκέρι. Το ανάβεις και μυρίζει μέλι όλο το σπίτι”. Η Καλλιόπη έχει σπουδάσει οικονομικά και ναυτιλιακά, σπουδές φαινομενικά άσχετες με την σημερινή της δραστηριότητα. “Έχω ταξιδέψει πολύ σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα και έτσι ανακάλυψα τον πλούτο της χώρας μας. Ευτυχώς, διαθέτουμε ακόμα καθαρά εδάφη και μια από τις πλουσιότερες χλωρίδες. Είδα την δύναμη της καλλιέργειας σε αρωματικά φυτά και βότανα, φρούτα και λαχανικά. Έτσι πριν από τέσσερα χρόνια πάνω σε μια στροφή της ζωής μου, μου γεννήθηκε η ανάγκη να φύγω λίγο από την Αθήνα. Υποστηρικτές και συνοδοιπόρους βρήκα τον σύντροφό μου Νικόλα (που είναι οικονομολόγος), τον γιο μου Όθωνα και την κόρη μου Βερούσκα, που πίστεψαν πολύ σε αυτό!”

Η συζήτηση πήγε και στους Έλληνες παραγωγούς και την εξαγωγή των προϊόντων και η Καλλιόπη μου εξήγησε πόσο σημαντική θα ήταν η συσπείρωση των καλλιεργητών και μικρο παραγωγών. “Είσαι πιο δυνατός και πιο ανταγωνιστικός αν βγεις έξω με μια μεγάλη παραγωγή, παρά αν πας μόνος σου να πουλήσεις για παράδειγμα το μέλι σου. Αυτό το είδα στην Ιταλία και εντυπωσιάστηκα. Υπάρχει τρομερή οργάνωση και αλληλοβοήθεια μεταξύ των παραγωγών. Εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ όσο μπορώ να ενώσω τις δυνάμεις μου με άλλους ανθρώπους που ασχολούνται με βιολογική παραγωγή. Οι φακές μας είναι από έναν παραγωγό στην Θεσσαλονίκη ο οποίος κάνει απίστευτα καλή δουλειά και το αλάτι μας το παίρνουμε από ένα φίλο στα Κύθηρα που το μαζεύει και το καθαρίζει με το χέρι από τις βραχονησίδες. Κανένα χημικό δεν χρησιμοποιείται στην διαδικασία που είναι επίπονη και κουραστική”. Όσον αφορά το όνομα Anthea’s, ο Όθωνας μου εξηγεί πως  χρησιμοποιείτο σαν προσωνύμιο της Θεάς Ήρας, κυρίως στο Αιγαίο και στην Κρήτη που την χαρακτήριζε σαν την Θεά της καρποφορίας και της γονιμότητας!”

Σε ευχαριστούμε POPAGANDA www.popaganda.gr και Ασπασία για το όμορφο αφιέρωμα που μας κάνατε!  http://popaganda.gr/kalliopigeorgantiechiftiaxienafisikoelixirioopioniothistromerievexia/

 

FacebookTwitterGoogle+PrintFriendly