Η Ιστορία Των Αμυγδάλων Μας!

Η Ιστορία Των Αμυγδάλων Μας!

Δύο από τους  βασικούς λόγους για τους οποίους επιλέξαμε το νησί της Κέας, ως την βάση της Anthea’s ήταν τα καθαρά εδάφη του νησιού και οι φυσικοί θησαυροί που φυτρώνουν σε αυτό. Οι αμυγδαλιές της Κέας αποτελούν έναν από αυτούς τους θησαυρούς, παράγοντας τα  πιο γλυκά και γευστικά αμύγδαλα που έχετε φάει ποτέ!

Αυτό που κάνει την συγκεκριμένη ποικιλία δέντρων τόσο ιδιαίτερη είναι το γεγονός ότι δεν αρδεύονται ποτέ, αλλά έχουν προσαρμοστεί τέλεια στο ξηρό κλίμα που χαρακτηρίζει τα ελληνικά νησιά. Δίνουν αμύγδαλα κάθε χρόνο, αλλά συνήθως παράγουν  μικρότερες ποσότητες σε σύγκριση με άλλες ποικιλίες ανά τον κόσμο, που καταναλώνουν πολύ νερό. Η πρόσβαση στα δέντρα είναι πραγματικά πολύ δύσκολη, καθώς έχουν την τάση να φυτρώνουν σε απότομους λόφους και πλαγιές σε όλο το νησί, κάνοντας έτσι τη συγκομιδή τους  μια πολύ κοπιαστική εργασία που διαρκεί μέρες κάτω από τον καυτό ελληνικό ήλιο του καλοκαιριού και η οποία στη συνέχεια συνεχίζεται με την αποφλοίωση, το σπάσιμο και την τυποποίηση των αμυγδάλων!

Αυτό το καλοκαίρι αμυγδαλιές μας, μας έδωσαν απλόχερα τα πεντανόστιμα γλυκά τους αμύγδαλα τα οποία ανυπομονούμε να δοκιμάσετε!

Επιχείρηση "Αμύγδαλα Anthea’s"

Βήμα 1ο: Συλλέγουμε τα πιστοποιημένα βιολογικά μας αμύγδαλα χωρίς τη χρήση μηχανημάτων, με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο που πολλές γενιές έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν! Χρησιμοποιούμε ξύλινα ραβδιά για να «ραβδίσουμε» τα κλαδιά των δέντρων έτσι ώστε τα αμύγδαλα να πέσουν στο έδαφος πάνω σε μεγάλα κομμάτια υφάσματος, τα οποία έχουμε τοποθετήσει γύρω από τα δέντρα. Στη συνέχεια συγκεντρώνουμε τα πεσμένα αμύγδαλα σε μεγάλους σάκους ώστε να τα μεταφέρουμε πίσω στις εγκαταστάσεις  μας  για τα επόμενα βήματα επεξεργασίας τα οποία είναι μια εξίσου σκληρή  και χρονοβόρα δουλειά, αλλά που σίγουρα αξίζει τον κόπο!

Βήμα 2ο: Αφαιρούμε τον εξωτερικό πράσινο φλοιό των καρπών, που δεν είναι βρώσιμος. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει σχετικά γρήγορα αμέσως μετά τη συγκομιδή, δεδομένου ότι η ποιότητα της ψίχας του αμυγδάλου τείνει να χαλάει όσο αυτά δεν αποφλοιώνονται αφού έχουν συλλεχθεί.

Βήμα 3ο: Τοποθετούμε τα αμύγδαλα σε δίσκους και τα αφήνουμε κάτω από τον ζεστό ήλιο για δέκα ημέρες, ώστε να μειωθεί η υγρασία τους και να στεγνώσουν καλά. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα καθώς αν δεν στεγνώσουν καλά τείνουν να βγάζουν μούχλα και δεν διατηρούνται σωστά!

Βήμα 4ο: Σπάμε το σκληρό κέλυφος του καρπού που περιέχει μέσα την νόστιμη ψίχα αμυγδάλου!

Βήμα 5ο: Συσκευάζουμε τα λαχταριστά μας βιολογικά αμύγδαλα και τα παραδίδουμε σε εσάς!

Τα αμύγδαλα είναι μια φανταστική πηγή αντιοξειδωτικών και φυτικών ινών και ιδανικά για πρωτεΐνικές διατροφές χαμηλές σε κορεσμένα λίπη. Οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά τους, τα καθιστούν άλλη μία υγιεινή επιλογή της Anthea’s!

 

FacebookTwitterGoogle+PrintFriendly