Η ιστορία πίσω από το όνομα “Anthea’s

Η ιστορία πίσω από το όνομα  “Anthea’s

Άνθεια, η αλλιώς άνθηση ή λουλούδι, ήταν ένα από τα πολλά προσωνύμια της βασίλισσας των Θεών, της Θεάς Ήρας. Στην Ελληνική μυθολογία η Ήρα, ήταν μία από τις τρεις αδερφές και σύζυγος του Δία, κόρη του Κρόνου και της Ρέας. Ήταν η Βασίλισσα των Θεών, η θεά του γάμου, της οικογένειας, της γέννας και προστάτιδα των γυναικών.

Η γέννηση της τοποθετείται σε διάφορα σημεία όπως η Σάμος, η Στυμφαλία, ή η Εύβοια. Η μοίρα της κατά την γέννηση της δεν ήταν διαφορετική από αυτή των αδερφών της. Ο Κρόνος την κατάπιε, προσπαθώντας να πολεμήσει τη μοίρα του, καθώς η Γαία και ο Ουρανός του είχαν προφητεύσει πως ένας απόγονός του θα διεκδικούσε την εξουσία. Μόνο όταν η Ρέα κατόρθωσε, με τέχνασμα, να ξεγελάσει τον Κρόνο, τότε η Ήρα χάρη στον αδερφό της τον Δία, μαζί με τα υπόλοιπα αδέρφια της, ξαναείδε το φως. Μετά την εκθρόνιση του Κρόνου, ο Δίας τη ζήτησε σε γάμο. Εκείνη αρνήθηκε. Τρελός από έρωτα για την αδερφή του, ο Δίας δεν παραιτήθηκε από τους σκοπούς του. Μια βροχερή, χειμωνιάτικη μέρα, καθώς η θεά περπατούσε στο δάσος, ο Δίας μεταμορφώθηκε σε κούκο και έπεσε στα πόδια της ανυποψίαστης Ήρας. Η Θεά λυπήθηκε το μισοπαγωμένο κούκο, έσκυψε, το πήρε στην αγκαλιά της, το χάιδεψε και το ζέστανε στους παρθενικούς της κόρφους. Τότε ο βασιλιάς των θεών πήρε την πραγματική του μορφή. Επιβλητικός και πανίσχυρος εξουδετέρωσε και τις τελευταίες αντιστάσεις της θεάς. Η Ήρα νικήθηκε, υποτάχθηκε και έγινε για πάντα δική του!

Από το γάμο της Ήρας και του Δία γεννήθηκαν ο Άρης, η Ήβη και η Ειλείθυια. Σύμφωνα με τον Όμηρο γεννήθηκε και ο Ήφαιστος, ενώ κατά τον Ησίοδο η Ήρα γέννησε μόνη της τον Ήφαιστο, χωρίς τη συμμετοχή του Δία. Συχνά η Ήρα περιγραφόταν ή απεικονιζόταν σαν μια πολύ όμορφη γυναίκα η οποία κρατούσε κάποιο σκήπτρο ως σύμβολο κυριαρχίας ή έχοντας στα χέρια της ένα ρόδι (σύμβολο γονιμότητας). Άλλα γνωστά σύμβολα της Ήρας ήταν το παγόνι, ο κούκος που συμβόλιζε τον ερχομό της άνοιξης και διάφορα λουλούδια και φυτά που συμβόλιζαν την ευλογία της φύσης!

FacebookTwitterGoogle+PrintFriendly